Библията на Дявола

Devil's Bible

Библията на Дявола
Кодекс Гигас, латински израз за голямата книга, най-големият съществуващ средновековен ръкопис.Някога е бил смятан за 8-мото чудо на света.Дълъг е почти 1 метър, тежи 75 кг., в него са Библията, Древни истории, Медицински лекове и магични заклинания.Съдържа комбинация от текстове, които не се срещат никъде другъде, това е най-станният своебразен, натръпчив, пленителен, грамаден, чудноват и необясним обект.Но книгата е нещо повече!Кодексът притежава почти свръхестествена привлекателност.Желан от най-могъщите, взиман като военна плячка, укрит от светият римски император.Още от създаването си Кодекса вдъхвал страх, и мания да бъде притежаван.
1 Звезда2 Звезди3 звезди4 звезди5 звезди (14 гласа, оценка: 4,14 / 5)
Loading...
0h 51m 2008 6 6

223
20,354 гледания
Детайли
В ролите
Абонирай се
Notify of
guest
3 Коментара
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Ася
Ася
15.08.2020 22:04

Ала бала в тая книга като всичко в библията. Криворазбраните и съшити разсъждения на гръцката и римската философия в служба на новата църковна власт и простаците , които й акомпанират. Никакво изящество в нея – само вменен страх от невежество и един нескопосано нарисуван дявол. Аман вече.

Tihomir
Tihomir
30.01.2020 04:44

Zaradi tvoqt komentar sega i az 6te go dledam filmat. Pozdravi ot Ispaniq.

Dqnko Georgiev
Dqnko Georgiev
28.01.2020 09:16

Книгата е предсказание и предупреждение за нашето настояще.По скоро е писана от пророк или такъв го е
напътствал ..толкова изчерпателни знания на една отвратена от настоящето му личност довела до отшелничеството му ..това остава скрито от света..та нали е писана за човечеството да бъде предупредено..Крийте го зад охрана и контрол над изучаването и..цензурирайте всичко около нея…По важно ли е да я запазите или да я прочетете и осмислите?Дяволска Библия..защо..заради рисунките ли?Защо не се казва ангелския град нали и това е нарисувано?Търсите КОЙ я е създал а не ЗАЩО??!Словото се отдава на всеки,ала виж,мисленето..това е нещо друго..